Меню
Последние новости России и Мира » Другое » Як встановити сонячну панель у міській квартирі

Як встановити сонячну панель у міській квартирі

 

Як встановити сонячну панель у міській квартирі

 

 

Альтернативні джерела енергії стають все більш доступними, викликаючи величезний інтерес серед власників приватних домоволодінь, фермерських господарств і навіть квартир в багатоповерхових будинках. Вигода від установки фотоелементів очевидна – це економія на оплаті рахунків за комунальні послуги.

 

Використання сонячного світла як автономного і незалежного джерела енергії є ще і внеском в порятунок екології на планеті. Але для переходу на таке джерело живлення необхідні сонячні електростанції, а фахівці допоможуть зібрати і монтувати обладнання швидко і якісно.

 

Знаючи деякі особливості експлуатації фотоелементів на різних об'єктах нерухомості, можна вийти на швидке повернення грошей, які було витрачено на закупівлю обладнання і роботу спеціалістів.


Чи можна встановити сонячну панель у міській квартирі

 

Сучасні фотоелементи легко монтуються навіть в квартирах багатоповерхових будинків. Оскільки такий варіант розміщення пов'язаний з певними обмеженнями щодо вибору місця монтажу сонячної панелі, необхідно порадитися з фахівцем.


Власники квартир можуть розмістити сонячну батарею на:


  • Балконі;
  • Зовнішній стіні будівлі;
  • На даху житлового будинку.

 

Останній варіант пов'язаний з ризиком, що обладнання можуть пошкодити вандали.


Якими бувають сонячні батареї

 

Є кілька видів такого обладнання, і відрізняється кожен вид в залежності від способу зборки, потужності, інших технічних особливостей. Самі батареї бувають у формі:


  • Одношарових і багатошарових фотоелементів;
  • Модулів;
  • Плівок;
  • Полі- або монокристалічних панелів.

 

Також сонячні батареї можуть виготовляти з органічних і неорганічних матеріалів.


Вибираючи плівку або модуль для монтажу, завжди потрібно враховувати ККД такого джерела енергії.


Кращим варіантом для міської квартири вважається монокристалічна панель, такий фотоелемент має оптимальний рівень ККД, легко монтується в умовах невеликої площі.


Найкраще місце для монтажу СЕС в квартирі

 

Обмежений простір для розміщення сонячних батарей в умовах міської квартири – головна проблема для бажаючих обзавестися незалежним джерелом енергії.


Експерти відзначають, що зовнішня частина стіни зі східного боку є найбільш вдалим місцем для розміщення сонячної батареї.


Від самостійного монтажу краще відмовитися і винайняти фахівців, які визначать оптимальне місце розташування батареї, необхідну кількість фотоелементів та зроблять експлуатацію СЕС максимально вигідною для господарів житла.


Расскажи в социальных сетях:



Какие эмоции у вас вызвала публикация? (УКАЖИТЕ НЕ БОЛЕЕ ДВУХ ВАРИАНТОВ)

Комментариев - 0