Меню

Украинская революция

  • 25 января 2014
  • 6066
  • 43
  • premadev
  • Функционал

 

Украинская революция

 

 


 

 

 

Украинская революция



 

 

Правий сектор. Хто вони і чого добиваються

Кістяк радикалів на Грушевського в Києві склало об'єднання ультраправих радикальних організацій Правий сектор. Хто ці люди і чого вони домагаються?
 
 Андрій Тарасенко


Коли влада і опозиція протягом 60 днів не змогли налагодити діалог, пропонуючи Майдану лише репресії і заяви, почала діяти вулиця. Члени руху Правий сектор 19 січня взяли ініціативу на себе. Ще вчора у сторінки об'єднання в соцмережі ВКонтакте було близько 10 тисяч передплатників, сьогодні - більше 20 тисяч. В інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ заступник голови організації Тризуб ім.Степана Бандери, співзасновника Правого сектора, Андрій Тарасенко розповів, які їхні цілі і що активісти мають намір робити далі.
- Що таке Правий сектор, які організації входять в рух?

- Тризуб, УНА-УНСО, Патріот України, Білий молот та інші патріотичні групи з усієї України. Але більшість учасників - прості громадяни, що не мають відношення до яких-небудь організацій. На Майдані Правий сектор базується вже два місяці. Коли організовувалися сотні самооборони, ми теж включилися в цей процес і координуємо з сотнями свою діяльність. На Майдані ми фактично є однією з сотень.


- Коли і кому прийшла ідея створити рух?

- Ініціював створення Тризуб ім С.Бандери. Ми створили об'єднання в перші дні Майдану, два місяці тому. Виступили з ініціативою створити Правий сектор, щоб озвучити політичну позицію: нам цікава не стільки асоціація з Євросоюзом, скільки побудова національної української держави та національна революція.

- Скільки у вас прихильників?

- Точних цифр назвати не можу. Ми не ведемо облік членів, що не записуємо прізвищ. Люди самі приходять, організовуються і роблять справу. Група в соцмережі ВКонтакте налічує близько 20 тисяч осіб.
Усі рішення Правий сектор приймає колегіально на зустрічах керівників

- Яка структура руху, є лідер?

- Єдиного лідера у Правого сектора немає і не може бути. Наприклад, у нас в Тризубі є свої ватажки. Усі рішення Правий сектор приймає колегіально на зустрічах керівників.


- Хто фінансує вашу діяльність?

- Ніякого фінансування немає. Єдине, що є - пожертвування, які приносять люди на Майдан, або на картку перераховують гроші. Ось і все фінансування.

-Яка роль Правого сектора в подіях 19 січня на вулиці Грушевського?

- Наші люди пішли на Грушевського разом з сотнями самооборони для захисту людей. Коли силовики почали кидати гранати і обстрілювати людей, ми не могли не втрутитися.

Правий сектор на Майдані (фото - Facebook)
- Які ваші подальші плани?

- Сьогодні Правий сектор заявляє про свою єдину і головну вимогу - відставку президента Януковича.

- Яке ваше ставлення до опозиційних партій Батьківщина, УДАР і Свобода?

- Ми постійно намагаємося координувати з ними діяльність, але, на жаль, революційності в них занадто мало. Відповідно, ми постійно висуваємо умови. Українці самі вимагають від опозиції робити конкретні кроки. І ми, в тому числі, змушуємо опозицію діяти, а не сидіти склавши руки. Якщо піднімете заяви Правого сектора за останній час, то побачите, що відсотків 70% наших умов вони змушені виконувати. Тепер залишилося оголосити про нелегітимність цієї влади і створити революційний уряд.

- У Правого сектора є політичні амбіції, або це тимчасовий проект?

- Я не думаю, що боротьба обмежиться Януковичем. Якщо просто влада буде повалена і замінена іншою, трохи краще, то нам такий варіант не підходить. Ми виступаємо за повноцінну національну революцію. Це означає зміну системи влади, заміну структур влади і людей у владі. Поки система змінена не буде - Україна не стане національною державою.


- Правий сектор часто називають неонацистами через погляди і кричалки.


- Це просто смішно. Ворогам вигідно таврувати нас. У Правий сектор вступають люди з абсолютно різними поглядами. Ми не вправі їм говорити, як думати і які кричалки використовувати. Головне в цьому об'єднанні - оновлення держави шляхом національної революції. news.liga.net

 

Комментарии на портале ЛІГА.net временно отключены в связи с аномальной активностью троллей и большим количеством агрессивных и оскорбительных реплик к новостям на политические темы.


Расскажи в социальных сетях:



Какие эмоции у вас вызвала публикация? (УКАЖИТЕ НЕ БОЛЕЕ ДВУХ ВАРИАНТОВ)

Комментариев - 43
Аватар пользователя
молодцы!!!?
Аватар пользователя
Молодцы. ЗЕКА ГЕТЬ!?
Аватар пользователя
если ваши мудаки - оппозиционеры не выклянчат денег у запада в ближайшее время, то быдло с майдана разбежиццо и инструкторам с боевиками платить нечем будет)) ибо бесплатно там будут стоять только особо упоротые, коих ничтожное число))?
Аватар пользователя
Вот что значит - "разом і до кінця!"?
Аватар пользователя
Молодці!?
Аватар пользователя
Наши аналитики предлагают Восточной Украине в случае "назначения" премьером "Гоп позиционеров" или попытке изменения Конституции за спиной у большинства, немедленно объявить о независимости.... Как от Западной Украины, так и от Януковича. Эдакий Форос - 2.....
Аватар пользователя
Новая карта:


Новая карта:
Аватар пользователя
Нет никакой гражданской войны. Есть фашиствующие европеойды и американойды. Памятники фашистам и австровенгерским оккупантам стоят по всем карпатам. Кто платит за фашистизацию русской галичины и буковины и превращение ее в окраину европейщины..? Антропология чужая. Методы американские в т.ч. 1917г. Может надо на прадедов и дедов равняться, они на танках и самолетах на экскурсии по евросоюзу ходили… и плевали на нормы евро-5... Похоже фашистам сша и евроунии – капут…
Аватар пользователя
На востоке и югах Украины люди трепещут от гнета банды януковича - все предприятия под себя подмял!!! А так вся Укаина уже против рабского гнета, против паразитов!!!
Аватар пользователя
иудеи РАСКОЛЯТ УКРАИНУ И ПРИБЕРУТ К РУКАМ. ВОТ К КОМУ ВОПРОСЫ БОООЛЬШИЕ!!!!!!!!!!!!!!! МОЛОДЦЫ ДРУЖНЫЕ,ТОЛЬКО НЕ ТУДА ГНЕВ СВОЙ НАПРАВИЛИ!!!!!!!
Аватар пользователя
Цитата: Rashid
народ там обнищал и озлобился
Гражданская Война в России началась вовсе не в Октябре Семнадцатого, когда Ленин-Бланк, с прикомандированными к нему Финскими Егерями и Бригадой Бронштейна "захватили" власть в Петербурге и даже не тогда, когда обкуренные матросы "устали" от участников Всероссийского Учредительного Собрания в Январе Восемнадцатого, а в Апреле Восемнадцатого, когда Страна лишилась "Средства Обмена" - Денег, которым бы доверяли жители Страны. А по сему деньги, полученные от России, предотвратили обвал Гривны и утрату её как Платежного Средства - со всеми "ВыТекающими". Те, Кто Не Осознал до сих пор, что Все Революции и Войны - есть бизнес - Коммерческие Предприятия "избранных" - ИХ Гешефт, потому как ИХ Хозяев Деньги, по известным причинам, не интересуют, становятся Лёгкой Добычей, потому что лишь Обнищавшие, но Сильные Духом - Само-До-Ста-Точны. Впавшие Же в Революционную Истерию "изголодавшись" становятся Рабами Тех, Кто Их Потом "покормит" - Их Же пОТОм. И Кто СейЧас на Украине по НеДоРазУмЕньИУ "радуется" будет Опять ВыНужден Плакать Горькими Слезами вИньЯ Всех и Вся в Собственных Бедах. Пишу не Укора для, А РАЗ-УмЕньЯ РАдИ. Ведь Русские Люди в России и на Украине - Один НаРод - сЛавный. О-сТАЛ-Ось Е-ТО ОсО-ЗнАТь, пОТ-ОмУ кАк мАЛО Державой кАЗАТьсЯ - Державой нАдО бЫТь.
Аватар пользователя
Побывавшие только что на Украине рассказывают, что
народ там обнищал и озлобился. А воду мутят западники
на Западной Украине.
Информация
Важная информация для новых (не зарегистрированных) посетителей

Если вы впервые на сайте то вам необходимо:


Если ранее вы были зарегистрированы в социальных сервисах то вам необходимо:


Если вы зарегистрированы на сайте то: